Sari la conținut

Transport Persoane Romania Viena

Transport Persoane Romania – Austria, destinatia Viena.

Viena  este capitala Austriei. Orașul este situat în extremitatea răsăriteană a acestei republici federale, în landul (regiunea autonomă) Viena, și este traversat de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populația totală a Austriei, al zecelea oraș ca mărime din Uniunea Europeană.

Populat de 1,8 milioane de locuitori,[4] Viena este un important centru politic internațional (datorită neutralității postbelice a Austriei și situării în partea centrală a Europei), unde își au sediul organizații de primă mărime, ca: Organizația Națiunilor Unite (ONU), Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și alte diverse agenții, între care Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Această agenție își are sediul, alături de cel al ONU, într-unul din complexele așa-numitului centru UNO-city, aproape de Dunăre.

Orașul a fost secole la rând capitală imperială și reședință a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale și politice ale Europei. Cotat fiind drept al patrulea oraș pe plan mondial, cu o populație pe atunci de două milioane de locuitori, Viena era depășită doar de LondraNew York și Paris. La sfârșitul Primului Război Mondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populație. La propunerea Republicii Austria, centrul vechi al orașului Viena precum și castelul Schönbrunn, mărturii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.

sursa Wikipedia

Obiective Turistice

1. Palatul Schönbrunn

Palatul Schönbrunn este un palat în stil baroc construit în secolul al XVIII-lea, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din Viena.
Unul dintre cele mai frumoase palate din Europa, Schönbrunn a fost cândva reședința de vară a familiilor imperiale habsburgice.
Cu o arhitectură impresionantă și o grădină imperială frumos îngrijită, palatul Schönbrunn găzduiește 1441 de camere și apartamente. Printre acestea se numără și cele folosite odinioară de împărăteasa Maria Tereza.
Tot acesta este și locul în care s-a născut împăratul Franz Joseph.
Astăzi este desemnat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Dacă dorești să-l vizitezi, poți vedea 40 din camerele imperiale, printre care și camerele împărătesei Maria Tereza, printre care apartamentele acesteia și Sala de mic dejun.
Un alt punct de atracție este Camera de nuci a împăratului Franz Joseph, precum și dormitorul acestuia.
Dacă ești în vacanță cu cei mici, nu ezita să mergi la Muzeul Copiilor pentru a-i vedea îmbrăcați în prinț sau prințesă.
Palatul Schönbrunn poate vizitat zilnic între 8:30 și 17:30 (între aprilie și noiembrie) sau între 08:30 și 17:00 (între noiembrie și martie). Ultima intrare se face cu 45 de minute înainte de închidere.

2. Palatul Hofburg

Palatul Hofburg a fost timp de șase secole reședința habsburgilor, și tototdată reședința conducătorilor austrieci din 1275 încoace.
Din acest motiv, Hofburg este cel mai important obiectiv turistic istoric din Viena.
Palatul Hofburg este sediul oficial al președintelui austriac, fiind format din numeroase clădiri care reflectă diferite perioade istorice și stiluri arhitecturale precum gotic, renascentisc, baroc și rococo.
Complexul este format din 18 clădiri cu 2600 de camere și 19 curți. Printre principalele atracții din Hofburg se numără Apartamentele Imperiale, Muzeul Sisi și Colecția de Argint.
De asemenea, aici poți vizita Capela Imperială (Burgkapelle) ș Tezaurul Hofburg.

3. Strada Kärntner

Strada Kärntner, numită Kärntner Strasse, este o stradă pietonală situată în centrul Vienei, fiind considerată kilometrul 0 al orașului. Aceasta strada emblematică se intinde pe o distanță de aproximativ 1 kilometru, începand de la Piața Stephansplatz până la Piata Karlsplatz.
Strada Kärntner este cunoscută pentru numeroasele sale magazine de lux, fiind cea mai frumoasă stradă pietonală din Viena.
Când vine vorba de cumpărături, aici poți găsi ultimele colecții în materie de moda, bijuterii, parfumuri și multe altele. Printre brandurile celebre care au magazine aici se numără Chanel, Louis Vuitton și Swarovski.
De asemenea, Kärntner este pietonala perfectă a te bucura de o plimbare de seară. Te poți relaxa la una dintre cafenelele tradiționale vieneze, unde poți savura celebrele prăjituri Sacher sau poți servi un cappuccino. Un loc fain este cafeneaua hotelului Sacher, unde poți încerca tortul de ciocolată – o specialitate vieneză.
Per ansamblu, este o stradă plină de viață, iar odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, este una dintre cele mai frumos împodobite străzi din Viena.

4. Muzeul Kunsthistorisches

Muzeul Kunsthistorisches a fost construit în anul 1892 lângă Palatul Imperial, într-o clădire magnifică, găzduind colecțiile de artă ale familiei regale habsburgice.
Colecția de artă olandeză este cea mai mare colecție de lucrări din lume a lui Pieter Bruegel cel Bătrân.
Colecția egipteană și din Orientul Apropiat conține de asemenea comori din diferite culturi misterioase.
Așadar, aici poți viziona numeroase opere de artă de la Egiptul antic și până la antichitatea clasică de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

5. Catedrala Sfântul Ștefan (Stephansdom)

Catedrala Sfântul Ștefan este un simbol al Vienei constrută în secolul al XIV-lea în stil gotic.
Când vizitezi Viena, această catedrală impresionantă nu trebuie să lipsească din lista ta de obiective turistice.
Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale Catedralei Sfântul Ștefan este turla sa înaltă de 136 de metri, cunoscută sub numele de “Steffl” de către localnici. Aceasta este situată în parte asudică, în cel mai înalt turn din cele patru.
Această turlă oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului Viena și este accesibilă pentru vizitatori curajoși care sunt dispuși să urce cele 343 de trepte până în vârf. Însă merită efortul întrucât de sus te vei bucura de priveliștea superbă asupra orașului.
În turnul nordic se află cel mai mare clopot de biserică din Europa, măsurând 69 m înălțime.
Interiorul catedralei impresionează prin frumusețea și bogăția artistică. Pe lângă altarele și capelele laterale, aici poți admira o comoară compusă din relicve decorate cu aur și pietre prețioase, precum și numeroase veșminte.
Aici au fost îngropați în sarcofage de marmură și foștii împărați, precum Friedrich al III-lea. Interesant este că numai placa de acoperire a mormântului cântărește 8 tone.
Printre cei îngropați în catacombele catedralei se numără și ducele Rodolf al IV-le, cel care a pus piatra de temelie la reconstrucția catedralei din 1359.
Catedrala Sfântul Ștefan este deschisă pentru vizitare, iar intrarea este în general gratuită. Cu toate acestea, dacă dorești să urci în turla catedralei, este necesar să achiziționezi un bilet separat.

6. Palatul Belvedere

Palatul Belvedere este unul dintre cele mai populare atracții turistice din Viena, fiind o capodoperă în stil baroc.
Palatul Belvedere a fost construit în secolul al XVIII-lea de către Prințul Eugen de Savoia, un comandant militar și mecena al artelor.
Palatul este format din două clădiri impresionante – Belvedere de Sus (Oberes) și Belvedere de Jos (Unteres). Belvedere de Jos a fost resedința de vară a prințului Eugen. Acestea sunt unite printr-un parc superb cu grădini impresionante, cascade, fântâni arteziene și iazuri.
Arhitectura palatului este un exemplu impresionant al stilului baroc austriac.
Una dintre cele mai mari atractii ale Palatului Belvedere este colecția sa de artă. Aici se află numeroase lucrări de artă, unele dintre ele fiind semnate de Gustav Klimt și Egon Schiele.
“The Kiss” a lui Klimt este una dintre cele mai celebre picturi expuse aici.
Palatul Belvedere este situat în centrul Vienei și este ușor de accesat cu transportul public.
Pasionații de film și muzică pot vizita și Belvedere 21, o icoană arhitecturală a modernismului postbelic.

7. Opera de Stat din Viena

Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Viena. Amplasată într-o clădire construit în 1869, aceasta este printre cele mai prestigioase opere din lume.
Aici concertează printre cei mai renumiți soliști, dirijori și compozitori din lume, cu peste 300 de spectacole anual.
Prima operă interpretată aici datează din 1625, însă clădirea, așa cum am menționat mai sus, a fost reconstruită în 1869. A fost ridicată într-un stil francez al Renașterii timpurii, iar printre atracțiile din interior se numără scara care duce la primul etaj – Foyerul Schwind și rafinatul Tea.
Opera are o capacitate de 2210 locuri, fiind capabilă să găzduiască 110 muzicieni.
Pentru a vizita interiorul Operei, trebuie să îți cumperi bilet la unul dintre spectacole. Dacă vrei să te bucuri de arhitectura superbă, poți face o plimbare la pas în jurul acesteia.

8. Primăria din Viena (Rathaus)

Clădirea Primăriei este una dintre cele mai impresionante obiective turistice din Viena, construcția acesteia fiind finalizată în anul 1883. Clădirea impresionează prin stilul neogotic și dimensiunile generoase.
Turnul acesteia măsoară 98 m, în vârful acestuia aflându-se monumentul Rathausmann.
De asemenea, interiorul primăriei este cel puțin la fel de spectaculos, având opțiunea de a-l vizita însoțit de un ghid turistic (în limba engleză).
În fața primăriei se află o piață unde se organizează adesea concerte și evenimente.
Începând de la mijlocul lunii noiembrie, Piața Primăriei îmbracă straie de sărbătoare, fiind un loc feeric.
Piața Primăriei este locația faimosului Târg de Crăciun de la Viena. În decembrie, acesta este unul dintre cele mai impresionante locuri de vizitat în Viena, pe care n-ai voie să-l ratezi.

9. Grădina Zoologică Schönbrunn

Grădina Zoologică Schönbrunn este cea mai veche grădină zoologică din lume, fiind fondată în 1752. Aceasta este amplasată în apropierea palatului Schönbrunn, făcând parte din patrimoniul UNESCO.
În urma ultimelor lucrări de reamenajare din ultimii ani, grădina zoologică este una dintre cele mai moderne din întrega lume.
Dar asta nu este tot. Plimbându-te pe aici, vei vedea inclusiv clădirile originale ridicate în stil baroc, foarte bine conservate. Aici poți servi masa chiar în Pavilionul Împăratului.
Grădina zoologică Schönbrunn adăpostește peste 700 de specii de animale, iar principalele atracții sunt urșii panda. Cu toate astea, aici poți vedea și urși koala, gheparzi, hipopotami, tigri, eleganți, urși polari, foci, pinguini și girafe.

sursa iturist.ro

Fie ca doresti sa calatoresti in Viena pentru munca, sau ca turist, serviciul de Transport Persoane realizat cu microbuze 8+1 curate, ingrijite, conduse de soferi profesionisti iti sta la dispozitie in fiecare zi.
Cu plecari din toata Romania pana la adresa din Austria in conditii maxime de siguranta si confort.